nieuws

Oplevering – Gekleurde gevel

Geen categorie

Binnekort opent de tweede fase van het Mode Centrum Almere haar deuren. De Cube maakt onderdeel uit van de iconische structuur van het Mode Centrum Almere, dat tot op heden werd gekenmerkt door de opvallende ronde constructie van de Dome uit 2002.

Oplevering – Gekleurde gevel

KOW koos in het schetsontwerp (2000) voor herkenbare volumes;  een cirkel, een vierkant en een driehoek. De gebouwen beslaan in totaal een oppervlakte van 55.000 m2. Alle gebouwen krijgen een moderne uitstraling met een strakke aluminium bekleding. Stedebouwkundig zijn ze aan elkaar verbonden door het landschap, functioneel zijn ze aan elkaar verbonden door de glazen loopbruggen. De Dome ontleent haar identiteit met name aan de bijzondere vorm. De Cube krijgt een bijzondere gevelbehandeling. Als aanvulling op de aluminium gevel wordt een tweede huid toegevoegd die uit gekleurde glazen lamellen bestaat. Het gebouw krijgt hierdoor een sprankelend en kleurrijk aspect. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal het effect veranderen met soms kleurvlakken die hun glans op de achterliggende gevel projecteren en soms met de lamellen als individueel herkenbaar element.

Een ander bijzonder aspect van de Cube is de bouwmethode: de snelle ‘lift-slab’ techniek wordt voor alle fases gebruikt. De vloeren worden van tevoren gestort en ter plekke omhoog gehesen. 

www.kow.nl

Reageer op dit artikel