nieuws

Interieur – Schijn bedriegt bij Moooi

Geen categorie

Op de Salone del Mobile in Milaan presenteerde het Nederlandse designmerk Moooi traditiegetrouw een aantal spraakmakende nieuwe ontwerpen.

Interieur – Schijn bedriegt bij Moooi

Een daarvan is de Non Random Light van Bertjan Pot, een variant op diens succesvolle lamp Random Light. Volgens de ontwerper is het idee ingegeven door de techniek. De Random Light is een bol van in epoxyhars gedrenkte glasvezeldraden, die volkomen willekeurig over elkaar heen lopen. Deze wordt geproduceerd door een machine. Bertjan: “Als een machine iets moeilijk vindt, is dat wel willekeur. Regelmatig wikkelen is voor een machine nu eenmaal wat eenvoudiger.   Vandaar dat we besloten om ook eens een niet-willekeurig weefsel om een peertje te laten produceren. De Random Light is te zien als een aura om een peertje. Bij de Non Random Light is niet alleen het wikkelpatroon gestructureerd, maar is ook het licht zelf gericht.”

Andere verlichting die Moooi toonde was de Bamboo-collectie van Committee, een jong Engels ontwerpduo. Zij maakten in eigen land furore met de Kebab-lampen, waarvan het onderstel bestaat uit ogenschijnlijk willekeurig bij elkaar geraapte rommel. Harry Richardson en Clare Page snuffelden hiervoor vaak rond op de rommelmarkt van Deptford Market. Op het eerste gezicht lijken de afgedankte voorwerpen zomaar bij elkaar geplaatst, maar bij nadere bestudering blijkt dat er achter iedere lamp een eigen verhaal schuilgaat. Met de Bamboo-serie voor Moooi borduurt Committee voort op dit idee: iedere Bamboo Lamp heeft een eigen figuurtje aan het trekkoord, zoals een wortel, houten paardje of een plastic mini-voetbal. Deze felgekleurde objecten contrasteren fraai met de verder zeer minimalistische en strakke lamp. 

www.moooi.com

www.bertjanpot.nl

www.committee.co.uk

Reageer op dit artikel