nieuws

Interieur – Nederlandse verlichting

Geen categorie

De presentatie in Milaan van het Italiaanse lampenmerk Flos was bijzonder spectaculair. Opnieuw hadden vooraanstaande ontwerpers hun fantasie losgelaten op verlichtingsarmaturen. Naast buitenlandse designsterren als Patricia Urquiola, Philippe Starck en Piero Lissoni waren ook de Nederlandse ontwerpers goed vertegenwoordigd in de personen van Marcel Wanders en Joris Laarman.

Interieur – Nederlandse verlichting

Bezoekers verdrongen zich op de stand rond Wanders’ ontwerp Skygarden. Op het eerste gezicht is er niets bijzonders aan de lamp te zien, maar onder de bolle vergulde kap gaat een landschap schuil van decoratief stucwerk, vol rozetten, bloemenslingers en strikken. Volgens Wanders is dit ontwerp geïnspireerd door een antiek sierplafond uit een van zijn vorige woningen, dat hij graag mee wilde nemen naar zijn nieuwe huis. 

De Nebula-lamp van Joris Laarman ontstond terwijl hij speelde en experimenteerde met bestaande, tweedehands lampenkappen van verschillende afmetingen. Toen hij ze als een boeket bloemen bij elkaar bond, ontstond het sterkste beeld. Volgens Laarman deed deze compositie hem denken aan een explosie van licht, zoals een ster in het heelal. De Nebula bestaat uit conische vormen van mondgeblazen glas rondom een gegoten aluminium romp. 

www.flos.it

Reageer op dit artikel