nieuws

Herkenbaar op de Maasvlakte

Geen categorie

De nieuwste aanwinst voor de containerterminal Euromax op de Maasvlakte zal via de Design-Build methode worden gerealiseerd. Het programma van het nieuwe gebouw omvat 8000 m2 kantoorruimte en 2000 m2 verdeeld over een douane-, een onderhouds- en een toegangsgebouw.

Herkenbaar op de Maasvlakte

Architect Hans Kuiper en projectarchitect John Chan van KOW moesten bij het ontwerpen vooral rekening houden met de bijzondere context: een grote vlakte met hoofdzakelijk containers, gigantische kranen en een prachtig uitzicht op zee. Vanaf het water is Euromax een duidelijk zichtbaar landmark. Het eenvoudige gebouwvolume heeft een sculpturale vorm. Het is zo vormgegeven dat het vanuit verschillende oogpunten steeds een andere uitstraling krijgt. Om de herkenbaarheid in de grote Maasvlakte te vergroten, zijn stijl en uitstraling van het gebouw doorgezet in nevengebouwen en luifels. Het gebouw is nog in uitvoering, de oplevering is naar verwachting eind 2007. 

Design-build methode
Werken volgens de design-build methode leidt in de praktijk tot sterke kostenreducties en een versnelling van het bouwproces. De nadruk ligt in het gehele traject op transparantie: iedere stap in het bouwproces wordt helder aan de klant voorgelegd en geëvalueerd. Integratie van het design- en het buildaspect voorkomt veel geldverslindende stagnatie in het bouwproces. 

www.kow.nl

Reageer op dit artikel