nieuws

De leukste file van Nederland

Geen categorie

Vrijwillig een dag in de file staan lijkt ondenkbaar, maar op 14 juli kiezen enkele honderden Nederlandse automobilisten hier heel bewust voor. Op die zaterdag zal op de nieuwe weg N470, die Rotterdam, Delft en Zoetermeer verbindt tussen 11.00 en 18.00 uur ‘de leukste file van Nederland’ ontstaan.

Het evenement ‘mijN470’ vormt de feestelijke opening van de provinciale weg, die op maandag 16 juli wordt opengesteld voor het reguliere verkeer. Het door Artgineering georganiseerde project is onderdeel van ‘Echt Zien’, een door de provincie Zuid-Holland georganiseerde kunstmanifestatie rondom de nieuwe weg. 

De file ontstaat vanaf het Tolhek plein en eindigt 4,5 kilometer verder nabij de Noordeindseweg. Om 11.00 uur wordt de officiële openingshandeling verricht. Daarna vindt er een scala aan activiteiten plaats, waaronder een trimloop, de intocht van oude Mini’s, optredens en concerten, en de finale van het beachvolleyball. De prijsuitreiking van ‘So You Wanna Be A Musical Star’ om 17.30 is het laatste georganiseerde onderdeel van deze ‘file-dag’.

Meer informatie en een overzicht van de activiteiten en deelnemers zijn te vinden op de website www.mijn470.nl  

Reageer op dit artikel