nieuws

Architectonische waardering voor Rotterdam en Koolhaas

Geen categorie

De bouwwereld ziet voor het derde achtereenvolgende jaar Rotterdam als meest toonaangevende stad van Nederland als het gaat om de architectuur, gevolgd door Amsterdam enAlmere. Dit blijkt uit een recent onderzoek van USP Marketing Consultancy.

In het onderzoek is ook gevraagd wie de meest toonaangevende architect van Nederland is. Ook op dit punt loopt Rotterdam uit op Amsterdam met de Rotterdammer Rem Koolhaas op de eerste plaats. Hendrik Petrus Berlage eindigde op een tweede plaats. Gerrit Thomas Rietveld heeft zijn plek in de top 3 af moeten aan staan aan Limburger Jo Coenen. 

Voor het onderzoek van USP zijn 787 online enquêtes afgenomen onder het USP Bouwpanel. In de vroege zomer van 2007 zijn 186 opdrachtgevers, 109 ontwerpers/adviseurs, 145 aannemers, 180 afbouwers, 145 installateurs en 32 fabrikanten en handelsorganisaties geënquêteerd.

Reageer op dit artikel