nieuws

Project – Nieuwbouw Steigereiland Noord, IJburg Amsterdam gaat van start

Geen categorie

Op 7 juni geeft wethouder Maarten van Poelgeest het startsein voor de bouw van ruim 450 woningen verdeeld over negen bouwblokken, twee kinderdagverblijven en een horecavoorziening op Steigereiland Noord in IJburg. Om de diversiteit van de woningen te garanderen zijn ontwerpen gemaakt door drie architectenbureaus: VMX, DKV en Marx en Steketee.

Project – Nieuwbouw Steigereiland Noord, IJburg Amsterdam gaat van start

Het Steigereiland Noord is een project van Woningstichting Rochdale en woningfonds Vesteda. Rochdale is opdrachtgever van de 139 sociale huurwoningen, waaronder ook twee woongroepen. Vesteda ontwikkelt de 170 vrije sector huurwoningen. De 144 koopwoningen worden gezamenlijk ontwikkeld. 

Steigereiland Noord ligt direct na de Enneüs Heermabrug en heeft uitzicht op het IJmeer en Dungerdam. De ligging van het eiland en het diverse woningaanbod maken het plan bijzonder. In samenwerking met Projectbureau IJburg is gekozen voor een hoogwaardige drempelvrije openbare ruimte. 

Naar verwachting worden de woningen in de loop van 2010 opgeleverd.

www.hetsteigereilandnoord.nl
www.vmxarchitects.nl
www.dkv.nl
 
www.mrxnstkt.nl

Reageer op dit artikel