nieuws

Project – Mecanoo ontwerpt nieuwe Schouwburg Doetinchem

Geen categorie

Het voorlopig ontwerp van de nieuwe schouwburg in Doetinchem is goedgekeurd. Het ontwerp van Mecanoo architecten komt geheel tegemoet aan het zware programma van eisen, aldus opdrachtgever Cultureel Centrum Schouwburg Amphion. De schouwburg komt te liggen in ’t Loo kwartier, een nieuwe wijk ten noordoosten van het centrum.

Project – Mecanoo ontwerpt nieuwe Schouwburg Doetinchem

Het programma wordt ondergebracht in een 8.000 vierkante meter natuurstenen rechthoekig volume met rondom horizontale insnijdingen, die zicht bieden op de theaterfoyer. Bij de entree is de insnijding zo groot dat binnen en buiten in elkaar overlopen, het entreeplein wordt zo onderdeel van de schouwburg. Een monumentale trap leidt naar de opgetilde foyer rondom de twee theaterzalen, een hoefijzervormige zaal met 825 stoelen en een kleinere zaal, die plaats biedt aan 300 bezoekers.

Onder de foyer bevinden zich de technische ruimtes en de expeditieruimte, zo wordt geluidsoverlast voor de buurt tot een minimum beperkt en zijn beide toneelvloeren aan weerszijden van de laad- en losruimte snel te bereiken.

Als alles volgens plan verloopt, start de bouw in de loop van 2008. In 2009 hoopt theater Amphion haar deuren te openen voor het publiek

www.mecanoo.com
www.amphion.nl

Reageer op dit artikel