nieuws

Plannen Hermitage Amsterdam gepresenteerd

Geen categorie

Het zeventiende-eeuwse pand waarin de Hermitage Amsterdam in het voorjaar van 2009 zijn intrek neemt, krijgt een sobere, strakke en hedendaagse uitstraling. Architect Hans van Heeswijk wil het voormalige verzorgingshuis Amstelhof maximaal ruimtelijk maken.

Plannen Hermitage Amsterdam gepresenteerd

De Hermitage Amsterdam, de dependance van het ‘moedermuseum’ in Sint-Petersburg,   presenteerde gisteren de plannen voor de ingrijpende verbouwing die 39 miljoen euro gaat kosten. 

”Amstelhof oogt nu als een gesloten gebouw, een redelijk doods bouwblok”, aldus Van Heeswijk. Dat moet uiteindelijk veranderen in een uitnodigend publieksgebouw op een markante plek, tussen Carré en het Muziektheater.   De eeuwenlang gesloten binnentuin gaat open voor iedereen. Ook hier is het ontwerp, gemaakt door landschapsarchitect Michael van Gessel, strak en sober. De keuze om het sober te houden, heeft volgens de architecten te maken met het feit dat er al genoeg gebeurt in het gebouw. 
De nieuwe Hermitage bestaat uit vier vleugels. Bureau Merkx + Girod hebben in nauw overleg met Van Heeswijk het ontwerp voor het interieur voor hun rekening genomen. 

Op de plek waar de Hermitage Amsterdam nu nog zit, komt de Hermitage voor Kinderen. Van donderdag tot en met zondag kunnen belangstellenden nog een kijkje nemen in het leegstaande voormalige verzorgingshuis. 

www.heeswijk.nl

 

Reageer op dit artikel