nieuws

Oplevering – Woonzorgcentrum Berkenstede in Diemen

Geen categorie

Sinds vorige week is Woonzorgcentrum Berkenstede in Diemen geopend. Opdrachtgever Woonstichting De Key schakelde projectontwikelaar De Principaal in die samen met Cordaan en de gemeente Diemen het project realiseerden.

Oplevering – Woonzorgcentrum Berkenstede in Diemen

De bouw van het woonzorgcentrum, naar het ontwerp van Dick van Gameren, is in maart 2005 gestart en is onderdeel van een project dat in totaal uit zes woontorens bestaat. 

Het woonzorgcentrum bestaat uit vier op de begane grond onderling met elkaar verbonden torens. Drie van de vier torens zijn voor de cliënten van Cordaan. De vierde bevat zesenveertig serviceappartementen die rechtstreeks verhuurd worden door De Key. Bewoners hiervan kunnen ook gebruik maken van alle voorzieningen die het woonzorgcentrum biedt. In de drie torens van Cordaan zijn onder meer vijfentachtig verzorgingshuisappartementen, afdelingen voor tijdelijk verblijf en revalidatie en geriatrie en vijftien plaatsen voor dagbehandeling gerealiseerd. Verder is er onder meer een restaurant, grand-café, een kapsalon, een supermarktje en een paramedisch centrum. 

De eerste woontoren werd in oktober 2004 opgeleverd. Nog dit jaar wordt gestart met de bouw van de laatste woontoren van architect Henk Döll, met daarin vijfenvijftig comfortabele drie- en vier-kamerappartementen. Het hele ‘dorp’ zal in 2009 gereed zijn.

www.dekey.nl               

Reageer op dit artikel