nieuws

Grootse verbouwing ziekenhuis Maastricht

Geen categorie

Met de plannen voor de nieuwbouw en verbouwing van het academisch ziekenhuis in Maastricht (azM) wordt deze zomer een begin gemaakt. Het ontwerp, dat op 14 mei is goedgekeurd, is afkomstig van Architecten aan de Maas.

Grootse verbouwing ziekenhuis Maastricht

Het ziekenhuis wordt in de nieuwe situatie niet alleen toegankelijker voor de patiënt; de zorgcentra worden herkenbaar en de patiëntenzorg wordt efficiënter georganiseerd. De dependances van het azM die nu een locatie elders in de stad hebben, worden (weer) gehuisvest op Randwijck, waardoor alle patiëntenzorg in één gebouwencomplex plaatsvindt. 

Architecten aan de Maas willen de loopbrug aan de noordkant doortrekken, zodat aan het einde een nieuwe ingang van het azM ontstaat. Verder omvat de nieuwbouw twee gebouwen aan de noord- en aan de zuidkant van het beddenhuis. Op termijn komt boven het Distributiecentrum een nieuw gebouw. 

De nieuwbouw vindt plaats in twee fasen. In de periode 2007 – 2012 worden de niet-klinische processen (zoals de poli’s, etc) aangepakt. Na 2012 worden de klinische processen (zoals de operatiekamers en het beddenhuis) aangepakt. In de periode 2007 – 20012 wordt er in totaal 21.000 m2 nieuw gebouwd. De kosten bedragen 45 miljoen euro, waarvan de noodzakelijke interne verbouwing van 12.000 vierkante meter 15 miljoen euro bedraagt. 

Bron: ANP/Academisch Ziekenhuis Maastricht 

www.azm.nl/nieuwbouw

Reageer op dit artikel