nieuws

Eerste paal nieuwbouw bètafaculteit UvA

Geen categorie

Deze week wordt begonnen met de nieuwbouw van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het ontwerp voor het 70.000 vierkante meter grote gebouw, gelegen in het Science Park, is een samenwerking van Rudy Uytenhaak Architectenbureau (coördinerend architect), Meyer en Van Schooten Architecten en Architectuurstudio Herman Hertzberger.

Eerste paal nieuwbouw bètafaculteit UvA

Het gebouw wordt in twee fasen gerealiseerd. De eerste fase zal in 2009 gereed zijn. Daarna wordt gestart met de renovatie van de bestaande gebouwen en de tweede fase van de nieuwbouw. Naar verwachting wordt het totale project in 2010 opgeleverd. Alle onderdelen van de faculteit, die nu nog over de stad is verspreid,   komen dan in een gebouw samen. Ontmoeting en uitwisseling onder een dak vormen het uitgangspunt voor het ontwerp van het nieuwe faculteitsgebouw.

In het ontwerp zijn ruimten met soortgelijke functies zoveel mogelijk geclusterd: de kantoorruimten zijn voor een belangrijk deel ondergebracht in een bouwdeel waar drie laboratoriumgebouwen omheen zijn gelegen. Publiekintensieve delen, zoals de onderwijsruimten, het restaurant en het studiecentrum zijn gesitueerd op de begane grond en de eerste verdieping. De onderzoeksinstituten zijn op de hogere verdiepingen ondergebracht. In de bestaande laboratoriumgebouwen zullen na renovatie de verzamelde practica en scheikundige laboratoria worden gehuisvest.

www.science.uva.nl/nieuwbouw
www.scienceparkamsterdam.nl

Reageer op dit artikel