nieuws

BNA Gebouw van het Jaar Regio Zuid bekend

Geen categorie

Op 30 mei vond in het Stedelijk Museum in ’s-Hertogenbosch de prijsuitreiking plaats van de BNA Gebouw van het Jaar Regio Zuid

BNA Gebouw van het Jaar Regio Zuid bekend

Gelukkige winnaar was Jo Coenen met zijn Vesteda toren in Eindhoven. Het gebouw wordt door de jury beschreven als een prominent landmark dat vanaf het moment van realisatie een grote vanzelfsprekende aanwezigheid heeft in de stad. Uit het juryrapport: “Door een prachtige balans tussen schaal, hoogte en materiaal heeft dit ontwerp voor hoogbouw zich verder zeer harmonieus weten te schikken in het bestaande stedelijk weefsel en een nieuwe waardevolle omgeving gecreëerd. De ranke vorm en strakke geometrie verlenen het ontwerp nu al een tijdloos karakter. Ook in de aanhechting op de begane grond en het ritme en de detaillering van de gevel overtuigt het gebouw.

www.gebouwvanhetjaar.nl

Reageer op dit artikel