nieuws

Onderwaterhotel in Eindhoven

Geen categorie

Binnen twee en een halfjaar staat er in Eindhoven een onderwaterhotel met 180 kamers, waarvan vijftig onder water. Dit zegt een woordvoerder van KuBoSport in Leiden, dat vanaf eind 2005 hierover in gesprek is met de gemeente Eindhoven.

Met het project is vijftig miljoen euro gemoeid. Beleggers zouden dit op tafel moeten leggen, waarna exploitanten delen van de accommodatie kunnen huren. De plannen voorzien ook in een restaurant, een duikvijver, een duikschool en een parkeergarage.

Noord-Eindhoven
KuBoSport praat deze week voor het eerst met potentiële exploitanten. Het bedrijf hoopt dat het binnen een paar maanden de eerste vergunningen kan gaan aanvragen. Het complex dat voorlopige de naam Centro Casa is gedoopt, wordt gebouwd op een stuk grond van 20.000 vierkante meter aan de Vijfkamplaan in het noorden van de stad, naast de turnhal. Voor zover bekend heeft alleen een hotel op Florida een onderwaterkamer en bestaan er vergelijkbare plannen voor de bouw van een onderwaterhotel in Dubai.

Hotelkamer induiken
Het hotel komt eigenlijk te staan in een grote tropische onderwaterwereld van ongeveer honderd miljoen liter water, het grootste aquarium ter wereld. Van de acht verdiepingen die het drie- of viersterrenhotel telt, zullen er vijf onder water liggen. Duikers kunnen zich in het indoor subtropisch duikcentrum bewegen tussen vissen en planten. In het water kan worden gesnorkeld en gezwommen. 
Het idee is om de onderwaterkamers te verhuren voor bijvoorbeeld een weekeinde, in combinatie met een bezoek aan het wellness-center met massage, zonnebank en kruidenbaden.

http://www.kubosport.nl

Reageer op dit artikel