nieuws

Project – Ondergrondse sportaccommodatie in De Volgerlanden

Geen categorie

Binnenkort start de bouw van een multifunctionele sportaccommodatie in De Volgerlanden. De gemeente Henderik-Ido-Ambacht en Van der Pas Bouwgroep uit Oss hebben hiervoor kort geleden een realisatieovereenkomst getekend. De sporthal naar ontwerp van Architectenbureau A.A. Bos en Partners uit Baarn, voldoet aan alle nationale en internationale wedstrijdnormen van het NOC*NSF.

Project – Ondergrondse sportaccommodatie in De Volgerlanden

De 3215 vierkante meter grote sporthal wordt in overeenstemming met het stedebouwkundig plan verdiept opgenomen onder het Sophiapark. Door een speciale constructie wordt het dak afgedekt met grond en ingezaaid met gras. Hal en park vormen zo een geheel. Bezoekers kunnen door de ramen van het verhoogde middelste zaaldeel de hal in kijken. 

De sporthal meet 28 bij 48 meter. Door middel van scheidingswanden kan zij in drie gelijke segmenten worden verdeeld. Zo kunnen er diverse zaalsporten plaatsvinden. Twee zalen zijn 7 meter hoog. De middelste 9 meter hoge zaal is ook geschikt voor trampolinespringen. Niet alleen de leerlingen uit de wijk De Volgerlanden, maar ook sportverenigingen zullen gebruik maken van de nieuwe accommodatie, die naar verwachting juli 2008 wordt opgeleverd.

Reageer op dit artikel