nieuws

Project – Bouw jongerenwoningen in ’s-Gravenzande gestart

Geen categorie

Begin maart is de bouw van veertig jongerenappartementen in ’s-Gravenzande officieel gestart. Voordat de eerste paal werd geslagen hebben 26 basisschoolkinderen onder begeleiding van een kunstenaar drie funderingsbalken beschilderd met de leus “wonen = slapen + eten + auto + mobiel + huur”. Met deze leus geven de kinderen aan wat zij onder wonen verstaan.

Twee woonblokken met ieder twintig sociale huurappartementen, naar ontwerp van Swinkels, worden gerealiseerd aan de Mr. Schokking- en de Mumsenstraat. De tweekamerappartementen op de begane grond en de eerste etage hebben een oppervlakte van 47 vierkante meter, De tweekamer topappartementen zijn iets groter, namelijk 56 vierkante meter. Alle woningen krijgen de beschikking over een terras of een balkon. 

De woningen zijn speciaal bedoeld voor jongeren. Op dit moment is daar in het Westland grote behoefte aan. Mocht de vraag naar jongerenhuisvesting in de toekomst afnemen, dan kunnen de veertig appartementen eenvoudig worden omgezet naar twintig driekamerappartementen voor senioren.

De feestelijkheden van 7 maart dienen ook als startsein voor het educatieve project dat de schoolkinderen van de Eben-Haëzerschool de komende maanden zullen volgen. Alle bij de bouw betrokken partijen geven presentaties. De kinderen mogen ook het bouwterrein bezoeken. 

Naar verwachting zal de bouw, waarvan de uitvoering in handen is van Heembouw uit Bergschenhoek, in het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond.

www.arcadewonen.nl

 

Reageer op dit artikel