nieuws

Project – Bouw Castrovalva in Almere Stad gestart

Geen categorie

De eerste fase van het nieuwbouwproject Castrovalva, een centrum voor wonen, zorg en welzijn, is gestart. De 24 levensloopbestendige sociale huurappartementen voor ouderen en zorgbehoevenden zijn evenals het gehele centrum, ontworpen door Atelier Pro.

Project – Bouw Castrovalva in Almere Stad gestart

Het project, ontwikkeld door Ymere, komt te liggen aan het verlengde van de El Grecostraat in de wijk Tussen de Vaarten in Almere Stad. De levensloopbestendige woningen worden in vier lagen gebouwd. Op de begane grond zal InteraktContour zich vestigen. Deze instelling houdt zich onder meer bezig met dagbesteding en ambulante begeleiding van lichamelijk en/of zintuiglijke gehandicapten. Zo kunnen de bewoners van de appartementen, ook als zij minder valide zijn, een beroep doen op zorg en ondersteuning. 

De bouw van het centrum Castrovalva start begin 2008, als de levensloopbestendige woningen zijn opgeleverd. Hierin worden diverse zorgactiviteiten ondergebracht, zoals een gezondheidscentrum, zorgappartementen, een restaurant en een wasserij. Naast Ymere participeren hierin onder meer ZorgGoed Nederland en Zorggroep Almere. 

Op de gevel van het gebouw komt een kunstwerk door Roy Villevoye, een zogenaamde ’filmstill’ van silhouetten van twee vrouwen. Deze ‘ontmoeting’ krijgt vorm door de vezelcementplaten van de voorgevel zodanig te frezen dat de silhouetten ontstaan.

Reageer op dit artikel