nieuws

Panorama Mesdag gaat verbouwen

Geen categorie

Door de aankoop van een aangrenzend pand in de Zeestraat kan Panorama Mesdag gaan verbouwen. Architectenbureau Braaksma en Roos maakte een ontwerp voor de uitbreiding van deze Haagse toeristentrekker, waarin onder meer herstel van de oude entree is opgenomen

Panorama Mesdag gaat verbouwen

De eerste en tweede verdieping van het nieuw aangekochte kantoorpand zullen bij het museum worden betrokken. De kosten van de uitbreiding worden geschat op 7 miljoen euro. Daarvoor krijgt het museum ruimte voor een cafetaria, winkel en een zaal voor lezingen en bijeenkomsten. 

Dankzij de verbouwing zal Panorama Mesdag een ander aanzien krijgen. Behalve de veranderde entree krijgt het nieuwe naastgelegen pand een glazen gevel. 

Na de verbouwing zullen de bezoekersstromen, zo’n 140.000 mensen per jaar, beter worden verwerkt. Het museum herbergt het grootste schilderij van Nederland. Op het doek van 120 meter lang en 14 meter hoog staat een strandgezicht van Scheveningen dat in 1881 werd geschilderd door H.W. Mesdag en enkelen van zijn tijdgenoten.

Reageer op dit artikel