nieuws

Oplevering – Verschillende sferen en toch eenheid

Geen categorie

De met lunchrooms en restaurants bezaaide Haarlemmerdijk in Amsterdam heeft er een nieuw etablissement bij: Lunchrestaurant De Vries.

Oplevering – Verschillende sferen en toch eenheid

Opdrachtgever Anthony de Vries vroeg architectenbureau Hofman Dujardin het interieurontwerp te maken. Zij deelden de zeer diepe ruimte op in drie zones met ieder een eigen sfeer en kwaliteit. Het voorhuis met de bar is hoog en statig en heeft een directe relatie met de straat. Het middengebied is laag en intiem en het achterhuis heeft een huiselijke sfeer, die wordt versterkt door de grote tafel bij de keuken. 

De sferen zijn vormgegeven door de variërende hoogtes van de ruimtes en het gekleurde bloemenbehang op wanden en plafonds. Het diepzwarte meubilair, de lichte wanden, de Random Light-lampen van Bertjan Pot voor Moooi en de eiken parketvloer maken van het restaurant een eenheid.

www.hofmandujardin.nl

Reageer op dit artikel