nieuws

Oplevering – Kunst voor de Kinderbescherming

Geen categorie

Begin dit jaar is de Raad voor de Kinderbescherming verhuisd naar een nieuw onderkomen aan de Lijnbaan in Rotterdam. Het zes etages hoge gebouw is volledig gerenoveerd en daarbij is een kunstproject gestart dat de nieuwe identiteit van de Raad, die transparanter wil zijn voor de buitenwereld, moet uitdragen.

Oplevering – Kunst voor de Kinderbescherming

Na gesprekken met medewerkers ontwikkelden Henriëtte Dingemans en Sjoerd Bras van The Living Image een concept waarin medewerkers, kinderen en ouders zijn afgebeeld als silhouetten die zich door de ruimte bewegen. Op de verdiepingen van de drie regio’s zijn in de nissen zogenaamde tondi aangebracht: cirkelvormige foto’s van silhouetten van kinderen en medewerkers van verschillende raciale en etnische afkomst. 

Voor de vergaderzaal kozen Dingemans en Bras voor een tekst op het raam, om de communicatie tussen mensen buiten en binnen op gang te brengen. De tekst is buiten vanaf de roltrap en in de vergaderzaal te zien, bij wijze van een communicatieve dialoog, en verwoordt waar de Kinderbescherming voor staat. 

Het is de bedoeling dat deze inrichting de cliënten, die het gebouw met hun kinderen bezoeken, positief beïnvloedt. De transparantie van het gebruikte materiaal en de tekst staan ook voor een het transparante optreden van de Raad. 

www.thelivingimage.nl

Reageer op dit artikel