nieuws

Nederlands ontwerp valt in de prijzen//Red Dot Awards

Geen categorie

Droog Design en de Nederlandse meubelproducent Leolux hebben Red Dot Awards in de categorie productontwerp in de wacht gesleept. Een jury van internationale designexperts kent jaarlijks de Red Dot Awards toe aan ontwerpen die voldoen aan criteria zoals innovatie, functionaliteit en duurzaamheid.

Nederlands ontwerp valt in de prijzen//Red Dot Awards

De winnende ontwerpen van Droog zijn Optic glasses van Arnout Visser, Sucker door Leon Ramakers en Jan Hoekstra en de Bottoms up doorbell van Peter van der Jagt. Leolux heeft met de zitmeubelserie B-Flat van Andreas Reichert gewonnen.

De Sucker van Leon Ramakers en Jan Hoekstra voorkomt het probleem van gaten boren in tegels of glas. Het geluid van Peter van der Jagts Bottoms up doorbell wordt voortgebracht en gesymboliseerd door kristallen wijnglazen; een deurbel die gasten aankondigt met een muzikale toost. En de holle en bolle lenzen in de Optic glasses brengen een hele nieuwe wereld tot leven.

B-Flat valt op door de karakteristieke rugleuningen, die in een soort ronde bedding draaien. Dit creëert fraaie contrasten tussen rechte en ronde vormen. De ruggen zijn in elke gewenste positie te verstellen, van geheel horizontaal tot geheel rechtop. De serie bestaat uit een fauteuil, twee losse banken en verschillende aanbouwelementen die flexibele oplossingen mogelijk maken. 

De producten zijn gekozen uit ruim 2500 inzendingen, afkomstig uit 43 landen over de hele wereld. De winnende ontwerpen zijn een jaar lang te zien in het Red Dot Design Museum in het Duitse Essen. 

www.red-dot.de/press 

Reageer op dit artikel