nieuws

Korth tielens architecten wint selectie brug Overhoeks

Geen categorie

Korth tielens architecten heeft de selectie voor de nieuwe voet/fietsbrug op het huidige Shell-terrein in Amsterdam-Noord gewonnen.

Korth tielens architecten wint selectie brug Overhoeks

De brug loopt straks over het Buiksloterkanaal, een kanaal loodrecht op het IJ. De brug is de toegang naar het nieuwe gebouw van het Filmmuseum en naar Overhoeks, een nieuwe stadswijk waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd kan worden. 

De architecten ontwierpen een brug als een plek met uitzicht. In dit geval uitzicht over het IJ en over het Buiksloterkanaal. Doordat de bomen van de brug verschillen in hoogte, verandert het uitzicht al lopend of fietsend. In de brug zijn tentoonstellingsvitrines opgenomen waarin verlichting is geïntegreerd. Door de vitrine kijk je naar de stad die aan de andere kant van het IJ ligt.

De bouw van de brug start begin 2008. Constructeur is Ingenieurs Bureau Amsterdam. De prijsvraag kwam tot stand op initiatief van Bureau Noordwaarts van de Gemeente Amsterdam. 

Reageer op dit artikel