nieuws

Het kost wat….

Geen categorie

De Olympische Spelen van 2012 in Londen gaan 13,5 miljard euro kosten, drie keer zo veel als oorspronkelijk begroot.

Voor de bouw wordt nu 7,7 miljard uitgetrokken, tegen oorspronkelijk 3,5 miljard euro. Daarnaast wordt 3,9 miljard gereserveerd voor onvoorziene kosten. Deze cijfers heeft de Britse minister voor cultuur en sport Tessa Jowell eind vorige week bekend gemaakt. De nieuwe schattingen komen een jaar nadat Londen in 2007 de kandidatuur binnenhaalde. 

Volgens de minister brengen de Spelen uiteindelijk meer dan 10 miljard euro investeringen in Oost Londen dat de regering beschouwt als “een van de grootste achterstandsgebieden van Europa”.

Ook is bekend geworden dat Richard Rogers Partnership (RRP) niet langer mee doet aan de ontwerpwedstrijd voor het Velorome van de Olympische Spelen in Londen. Het bureau heeft zich ook voor andere grote projecten voor dit evenement in 2012 teruggetrokken. Zware werkdruk en de zogenaamde Design & Build-contracten liggen ten grondslag aan deze beslissing.

Reageer op dit artikel