nieuws

Goed voor vrije val van halve minuut

Geen categorie

De ‘Skywalk’ een glazen loopbrug die boven een 1220 meter diepe afgrond van de Amerikaanse Grand Ganyon hangt is geopend. De hoogte is goed genoeg voor een vrije val van een halve minuut. Het glazen wandelpad is in drie jaar tijd gebouwd op initiatief van de Hualapai-indianen, die met de bouw inkomsten willen werven in het arme gebied.

Goed voor vrije val van halve minuut

De uiteinden van het ‘hoefijzer’ steken bijna 15 meter in de rotswand als houvast. Het drie meter brede brugdek is bekleed met 82 ton gehard glas van bijna 8 centimeter dik. Ook de 1,5 meter hoge zijwanden zijn volledig van glas. De vloer bestaat uit 41 delen gelaagd glas, door Saint Gobain aangeleverd vanuit Duitsland en Oostenrijk. Om krasvorming te voorkomen krijgen bezoekers sloffen die ze over hun schoenen moeten aantrekken.   Volgens de ontwerpers kan de brug 65 ton dragen, toch is de gebruikerslimitiet vastgesteld op maximaal 120 bezoekers. Een van de eerste gasten die bij de opening de duizelingwekkende wandeling maakte is de voormalig astronaut Edwin ‘Buzz’ Aldrin.

De bouw is gefinancierd door een zakenman uit Las Vegas, David Jin die in ruil een percentage van de winst krijgt. De Hualapai-indianen hopen met 400.000 bezoekers in drie jaar tijd, een wandeling kost 19,- euro per persoon, in het bezit te zijn van de toeristische attractie. Het glazen wandelpad boven het ravijn moet een aardbeving met de enorme kracht van 8,0 op de schaal van Richter en windsnelheden van meer dan 160 kilometer per uur moeiteloos kunnen doorstaan. 

Reageer op dit artikel