nieuws

‘Duurzame’ luchthaven voor Gran Canaria

Geen categorie

De uitbreiding van de luchthaven van Gran Canaria wordt duurzaam opgezet. Architect Carlos Lamela, onder andere bekend van zijn medewerking aan de nieuwe terminal T4 van vliegveld Barajas in Madrid, voorziet de nieuwe ontvangst- en vertrekhal van schone energie. In zijn ontwerp gaat Lamela uit van de verwerking van “eenvoudige en lokaal voorhanden zijnde bouwmaterialen, voor een gebouw met vooral veel transparantie en veel licht”.

Met de nieuwe ontvangst- en vertrekhal wordt het vliegveld van Gran Canaria wordt het huidige luchthavengebouw vijftig procent groter. Daarbij komt er ook een nieuwe start- en landingsbaan. 

Dat de uitbreiding ‘duurzaam’ wordt genoemd, is niet verwonderlijk. Een groot deel van de bewoners van het eiland is niet blij met de geplande uitbreiding en in het bijzonder niet met de nieuwe start- en landingsbaan. Reden hiervoor is, dat er een hele woonwijk moet worden onteigend (Ojos de Garza). Vanwege de uitbreiding moeten ook duizenden woningen langs de gehele Zuidoostkust worden voorzien van geluidsisolatie. De ontvangst- en vertrekhal moet in 2011 gereed zijn.

Reageer op dit artikel