nieuws

Alle zorg ineen

Geen categorie

De gemeente Den Haag wil op het terrein van het Hagaziekenhuis aan de Leyweg negenhonderd (zorg)woningen bouwen. Voor de concentratie van de voorzieningen van het fusieziekenhuis is 20.000 vierkante meter gereserveerd.

De ruimte wordt vrijgemaakt door parkeerterreinen op te ruimen en in plaats daarvan een ondergrondse parkeergarage te bouwen. De woningen zouden dan op de parkeergarage moeten komen. De komende tijd worden de plannen nader uitgewerkt. Er wordt gedacht aan een complex met woningen en bijvoorbeeld een dokter- en fysiotherapiepraktijk, wellness-voorzieningen en een kinderdagverblijf. 

De samenvoeging van activiteiten voor het Hagaziekenhuis vloeit voort uit de wens van zorgverzekeraars het aantal bedden in de regio Den Haag terug te brengen.

Reageer op dit artikel