nieuws

Weer uitstel opening Rijksmuseum

Geen categorie

De renovatie van het Rijksmuseum Amsterdam gaat langer duren dan verwacht. Volgens het ministerie van Cultuur opent het vernieuwde Rijksmuseum pas na de zomer van 2010 zijn deuren voor het publiek. Eerder werd de opening al verplaatst naar eind 2009.

Het lag in de lijn der verwachting dat de verbouwing medio 2008 zou zijn afgerond. Het nieuwe uitstel is een gevolg van de monumentenvergunning die langer op zich laat wachten. Verder is het ontwerp van het studiecentrum aangepast. Ook hierdoor is vertraging ontstaan in de meer dan tachtig vergunningen die moeten worden aangevraagd. Volgens het departement overschrijdt het uitstel het budget niet. 

In 2003 is begonnen met de grootscheepse renovatie van het Rijksmuseum. Het ontwerp is van de Spaanse architecten Antonio Cruz en Antonio Ortiz. 

Reageer op dit artikel