nieuws

Tuin voor stedelijk leven

Geen categorie

De Noordvleugel gaat een gezamenlijke strategie voor het stedelijke landschap ontwikkelen, onder het motto ‘You need a backgarden to lead a true urban life’. Dit is bekend gemaakt tijdens de zesde Noordvleugel conferentie die vorige week in Zaandam plaats vond.

Het kenmerkende landschap staat volgens de bestuurders van de Noordvleugel onder druk door de klimaatverandering en de ‘verrommeling van het landschap’. Ze gaan gezamenlijk werken aan een duurzaam natuurbeheer, de inpassing van nieuwe woonwijken en infrastructuur en het beter benutten van kansen ten behoeve van toerisme. Tevens willen de bestuurders in onderling overleg 3,5 miljoen vierkante meter geplande kantoorruimte schrappen. In Amsterdam, Almere, Haarlemmermeer en omstreken staan teveel kantoren gepland waarvoor ook bij een gunstig economisch scenario geen gebruikers te vinden zullen zijn.

Reageer op dit artikel