nieuws

Studenten ontwerpen cultuurcentrum in 24 uur

Geen categorie

Zestig studenten bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven hebben woensdag in Arnhem 24 uur de tijd gekregen om een ontwerp voor een nieuw cultuurcentrum aan de Neder-Rijn te maken.

De studenten van de opleiding ontvangen elk jaar een opdracht die zij in een dag moeten afronden. Woensdagochtend kwamen zijn naar Arnhem woensdagochtend naar Arnhem zonder te weten wat hun opdracht inhield. Ter plaatse kregen ze tekst en uitleg. Er zijn vijftien teams geformeerd die ieder een vernieuwend ontwerp voor het cultureel centrum moeten maken. Opdrachtgever is de gemeente Arnhem. 
 
Het cultuurcentrum moeten komen te staan op de zuidoever van de Rijn. Donderdagmiddag om half twee moeten de ontwerpen gereed zijn voor een presentatie. Het beste idee ontvangt een prijs.

Jaarlijks wordt door studievereniging CHEOPS van de TU/e het 24-uursproject georganiseerd. In deze ontwerpwedstrijd krijgen bouwkundestudenten een etmaal (24 uur non-stop) om een bijzondere opdracht uit te werken. De opgave van dit jaar is het gebied Stadsblokken-Meinerswijk en ligt vlakbij het centrum van Arnhem, hiervan gescheiden door de Neder-Rijn.

De studenten zijn te volgen via de website www.24up.nl

Reageer op dit artikel