nieuws

Project – Nieuwe campus voor TU Delft

Geen categorie

De Mekelweg, die dwars door het hart van de TU-wijk in Delft loopt, maakt plaats voor het Mekelpark, een ontwerp van Mecanoo architecten. Het park, waarvan de aanleg op 1 februari is gestart, moet onderdeel worden van een universiteitscampus met internationale allure. Hier kunnen studenten en staf elkaar ontmoeten en kunnen allerlei aan de universiteit gerelateerde activiteiten worden georganiseerd.

Project – Nieuwe campus voor TU Delft

Het Mekelpark is 800 meter lang en 80 meter breed en wordt ingericht als autovrij gebied met drie haltes voor openbaar vervoer. De Esplanade, het centrale verblijfsgebied, verbindt de verschillende faculteitsgebouwen met elkaar. Een kilometer lange hardstenen rand dient als zitbank en een bestrating van gemêleerde, doorgezaagde granietkeien geeft de promenade een chique uitstraling. De Esplanade wordt doorkruist door een speels grid van voetpaden de bestaande bomen worden zoveel mogelijk behouden of verplaatst. De hoogteverschillen, ontstaan door de verlaagde voormalige parkeerterreinen, worden getransformeerd tot glooiende hellingen.

Door toekomstige aanpassingen aan de faculteitsgebouwen komen de entrees aan het park te liggen, waar ook winkels, restaurants en cafés met terrassen te vinden zijn. Naar verwachting is het Mekelpark medio 2008 gereed.

www.mecanoo.nl

Reageer op dit artikel