nieuws

Product interieur – Spaans-Britse samenwerking

Geen categorie

De Spaanse fabrikant Martinez Otero, ontstaan in 1942 als een atelier voor op maat gemaakte kasten, wil kennisontwikkeling in de Spaanse meubelindustrie stimuleren. Hiertoe riep zij de stichting Fundacion Maria Martinez Otero in het leven, waar eind vorig jaar de Britse ontwerpers PearsonLloyd een driedaagse design workshop gaven.

De resultaten hiervan zijn ondergebracht in de speciale collectie Mo, die bedoeld is om hedendaags, innovatief en experimenteel ontwerp aan de man te brengen. Op de IMM in Keulen waren diverse meubels uit deze collectie te zien. Van PearsonLloyd stalen de ronde salon- en bijzettafels Core, die bestaan uit afneembare tabletten in verschillende kleuren en een spiegelend blad, de show. Onder dezelfde naam produceert de Spaanse fabrikant ook een ronde badkamerkast met spiegel, wasmand en paraplubak. De Britten tekenden eveneens voor het modulaire opbergsysteem Horizon, strakke rechthoekige kasten zonder greep en met een spiegelende zijkant. Bij deze serie hoort ook een bijpassende staande klok. De salontafelserie Infinity tenslotte overtuigt door de rechthoekige of ronde voet met daarop een verchroomd, rond blad. 

www.martinezotero.com

www.pearsonlloyd.co.uk 

Reageer op dit artikel