nieuws

Oplevering – Nieuw onderkomen voor Cheops

Geen categorie

Onlangs is het nieuwe onderkomen van CHEOPS, de studievereniging van de faculteit Bouwkunde aan de TU van Eindhoven, geopend. Het ontwerp is gemaakt door het ontwerpersduo (mj)2, bestaande uit Marloes Kursten, student bouwtechniek, en Joris Hoogstede, onlangs afgestudeerd in architectuur. Hiermee zagen zij hun ontwerp gerealiseerd waarmee ze de prijsvraag wonnen die door CHEOPS werd uitgeschreven in januari 2005.

Oplevering – Nieuw onderkomen voor Cheops

Het oorspronkelijk getitelde ontwerp De Rode Draad is de afgelopen twee jaar door de ontwerpers grotendeels in eigen beheer verder uitgewerkt, aangepast, verfijnd en uiteindelijk uitgevoerd. 

Alle functies en activiteiten van de vereniging zijn opgenomen in een lange lintvormige structuur, die zich slingerend door de ruimte beweegt. De achterliggende gedachte bij de naamgeving, als ook de toenmalige kleurstelling van de meubelstructuur, was dat CHEOPS als studievereniging als een rode draad fungeert, niet alleen binnen de faculteit Bouwkunde, maar vooral ook in de studieperiode van de Eindhovense bouwkundestudent. De kleur van het meubel is gewijzigd in de nieuwe huiskleur van de vereniging, groen.

Het meubel begint op de ontmoetingsruimte van Vertigo, Plaza, in de vorm van een zuil waarin het verenigingstijdschrift CHEPOS wordt verspreid. De zuil transformeert in een zitelement en een bank met zitkussens, waarbij een groen gelakte schemerlamp is geplaatst. De bank gaat door de glazen pui over in een grote commissietafel. Door middel van een groen vlak in de vloer wordt de tafel vervolgens een balie, waar studenten terecht kunnen voor vragen en opmerkingen. De zijwand van de balie sluit aan op een kast, die aan weerszijden van de glazen pui is geplaatst en continueert naar de naastgelegen bestuursruimte. De toegangsdeur naar de bestuursruimte is openomen in de kast die in de bestuursruimte overgaat in een groene baan in de vloer en hangend aan het plafond. De bezoeker van de ruimte begeeft zich op deze manier eigenlijk ‘in’ de groene meubelstructuur. De beide groene banen eindigen in een verlichte mascottekast. 

Reageer op dit artikel