nieuws

Breda wil coördinerend constructeur

Geen categorie

De gemeente Breda gaat als een van de eerste gemeenten verplichten dat bij grote en complexe bouwprojecten een coördinerend constructeur wordt aangesteld, meldt Binnenlands Bestuur

Deze krijgt als taak de samenhang en de organisatie van ontwerpen en berekeningen te bewaken. De commissie-De Boer, die de gang van zaken rond de constructiefouten bij het complex aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein onderzocht, pleitte onlangs nog voor het verplicht aanstellen van een dergelijk coördinerend constructeur. “Aangezien landelijke wetgeving op dit gebied het niet helemaal heeft gehaald in de Tweede Kamer, willen we als gemeente door het invoeren van een aantal beleidsregels meer greep en zicht krijgen op de constructieve veiligheid van met name complexere bouwwerken”, legt woordvoerder Sonja van Ginneken van de gemeente uit. “Het grote voordeel voor de gemeente is dat we dan niet met vijf verschillende onderaannemers om de tafel hoeven te gaan zitten, maar dat er één aanspreekpunt komt voor de constructies van bouwwerken.” De komende tijd houdt Breda een consultatieronde met marktpartijen, zoals aannemers en architecten, om te bekijken welke criteria worden gehanteerd voor de vraag of er wel of geen coördinerend constructeur moet worden aangesteld. 

Reageer op dit artikel