nieuws

Micha de Haas architecten winnaar

Geen categorie

Met het ontwerp ‘Mengen en Loslaten’ heeft Micha de Haas architecten de stimuleringsprijs voor wonen en woonomgeving Ymere NAi – 1.500 Ontwerp Heesterveld 2007, gewonnen.

Micha de Haas architecten winnaar

Het winnende plan maakte op de jury de beste indruk. Er ligt volgens de jury een uitgebreid en goed onderbouwd concept aan ten grondslag. De jury roemde ook de sterke theoretische onderbouwing en de ruimte die het plan biedt zich in de loop der jaren eventueel verder te transformeren. Tweede prijswinnaar Metrohalte Bijlmerpark van M3H architecten maakte indruk vanwege het landschappelijke aspect. De overige genomineerde ontwerpen waren van Dittmar Architecten BNA, Inbo architecten, FARO architecten en Bureau Marco Henssen.

Woningcorporatie Ymere en het NAi hebben gezamenlijk 1:500 Ontwerp Heesterveld uitgeschreven met het doel de visievorming voor de inrichting van een stedelijke woonomgeving te stimuleren. De prijsvraag, waarbij de wijk Heesterveld in de Bijlmermeer als uitgangspunt wordt genomen, is erop gericht een duurzame kwalitatieve leefomgeving te ontwerpen. Hierbij staat de relatie tussen privé, gemeenschappelijk en openbaar gebied en dus de schaal van de directe woonomgeving centraal. 

De winnaar werd bekend gemaakt tijdens de opening van de tentoonstelling 1:500 Ontwerp Heesterveld. De expositie is te bezoeken tot en met 24 februari in het NAi in Rotterdam. De genomineerde plannen zijn vanaf 26 november 2007 t/m 11 januari 2008 ook te zien in het informatiecentrum van stadsdeelkantoor Zuidoost in Amsterdam. 

Bij de tentoonstelling verschijnt het boek ‘Blikveld’, uitgegeven door NAi Publishers. Deze publicatie bevat een presentatie van de zes genomineerde plannen, een fotoserie van Niels Stomps over het huidige Heesterveld en het beschrijft aan de hand van essays de culturele context van de buurt. 

www.nai.nl

Reageer op dit artikel