nieuws

Woon verstandig

Geen categorie

Behalve het complete interieur is het nu ook mogelijk om je gehele huis bij woongigant Ikea uit de schappen te halen.

Het bedrijf bouwt een lijn houten woningen in Engeland. Deze zogenaamde BoKloks zijn door het bedrijf samen met bouwbedrijf Skanska, de grootste projectontwikkelaar ter wereld, in Scandinavië ontwikkeld.

Ikea wil met deze betaalbare woningen (175.000 euro) het gebrek aan betaalbare huizen in Engeland oplossen. Deze gedachte past in de Ikea strategie van krachtig design dat voor iedereen betaalbaar is. In het land van herkomst zijn er al 1500 verkocht, op een zaterdagmiddag werden er al bijvoorbeeld zes verkocht. Nu is Engeland dus aan de beurt, later volgen Polen en Duitsland. In Nederland moet men nog even wachten op de woningen. Vooralsnog staat ons land niet in de planning. 

De huizen zijn bedoeld voor mensen met een kleine beurs, twee-verdieners met een inkomen van   circa 18.0000 – 45.000 euro, voor bewoners die niet in aanmerking komen voor sociale woningbouw en voor starters. 

http://www.boklok.com

Reageer op dit artikel