nieuws

Schreudersstudieprijs 2006

Geen categorie

Op 14 december is tijdens de Dag van het Ondergronds Bouwen 2006 voor de derde keer de tweejaarlijkse Schreudersstudieprijs uitgereikt. Uit 23 inzendingen werden 2 winnaaars gekozen, een in de categorie Techniek en een in de categorie Conceptuele Ontwerpen. Jan Stuip, voorzitter van CURNET overhandigde de prijzen aan Hans van Velthoven en Erik Bronsvoort vanwege de toepasbaarheid en de technische diepgang in hun afstudeerprojecten.

Het project ‘Prefabricated Track Construction for the London Underground’ van Erik Bronsvoort is winnaar in de categorie Techniek. Bronsvoort onderzocht onderhoud en vernieuwing van de spoorconstructies in de Deep Tube-tunnels van de Londense metro. Het project toont het belang van onderhoud en renovatie van ondergrondse constructies aan. 

De jury koos in de categorie Conceptuele Ontwerpen voor het afstudeerproject van Hans van Velthoven, ‘Werken onder de binnenstad’. In zijn uitgewerkte concept voor ondergrondse kantoorruimtes onder het Lange Voorhout in Den Haag, is de oplossing voor daglichttoetreding door een gebogen glazen gevel inventief en opvallend. Volgens de jury is dit concept toepasbaar in veel Nederlandse steden.

Eervolle vermeldingen waren er voor Gerben van Groningen, Frank van de Graaf en Rutger te Grotenhuis in de categorie Techniek en voor Ronny van Bakel in de categorie Conceptuele onderwerpen.

De tweejaarlijkse Schreudersstudieprijs wordt uitgereikt door de Stichting A.M. Schreuders en is bedoeld om het ondergronds bouwen in Nederland te stimuleren. In 2007 zal de Schreudersprijs worden uitgereikt, de Schreudersstudieprijs is in 2008 weer aan de beurt.

www.cob.nl

Reageer op dit artikel