nieuws

Project – Houten bruggen in Sneek

Geen categorie

Over de nieuwe rondweg Rijksweg 7 in de Friese stad Sneek komen twee bruggen, waarvan de dragende constructie van hout is. Zij zijn ontworpen door Achterbosch Architectuur en Onix. De bruggen zijn geschikt voor alle soorten verkeer en hebben een levensduur van tachtig jaar.

De in samenwerking met Oranjewoud ontworpen bruggen worden gerealiseerd op de locaties Molenkrite en Akkerwinde en vormen bakens in het landschap. Behalve de esthetische, vooruitstrevende en bouwkundige criteria, speelde ‘duurzaamheid’ een doorslaggevende rol voor de jury bij het aanwijzen van de winnaars van de prijsvraag, die in 2005 was uitgeschreven.

De aanbesteding is op 15 december gestart. De verdere ontwikkeling loopt parallel aan die van de Rijksweg 7 en wordt aangestuurd door het Projectbureau.

www.a7sneek.nl

www.aanbestedingskalender.nl

www.fryslan.nl

Reageer op dit artikel