nieuws

Project – Bestuurcentrum duurzaam uitgevoerd

Geen categorie

In 2010 moet het nieuwe bestuurscentrum van Rabobank Nederland in Utrecht klaar zijn. Het ontwerp van dit gebouw, dat uiteindelijk Nederlands meest duurzame kantoorgebouw moet worden, is van Rob Ligtvoet van Kraaijvanger•Urbis. Ook de sloop van een deel van de bestaande bebouwing is duurzaam uitgevoerd. Meer dan 95 procent van het sloopmateriaal is hergebruikt. Met de bouw is een bedrag van 130 miljoen euro gemoeid.

Ligtvoet wil het gehele complex aan de Croeselaan als een campus vormgeven. De begrenzing van het complex wordt gevormd door een continue doorgaande luifel en plint. Op deze plint staan als losse volumes de bestaande bebouwing en de uitbreiding. De uitbreiding komt tot stand door een centrale plaza van circa 6000 vierkante meter en een hoogbouw van 50.000 vierkante meter. Deze hoogbouw bestaat uit twee enigszins verdraaide torens die door een volledig glazen dubbele huid worden samengevoegd. Verticale tuinen en grote vides gaan de toren met de bestaande bebouwing en de plaza met elkaar verbinden.

www.kraaijvangerurbis.nl

Reageer op dit artikel