nieuws

Product interieur – Vilt op de vloer

Geen categorie

Vilt is altijd al het favoriete materiaal geweest van Alfredo Häberli. De ontwerper ging daarom graag in op de vraag van de Zwitserse firma Ruckstuhl om vijf vilten karpetten te ontwerpen voor diens Plus Collectie.

Product interieur – Vilt op de vloer

Deze collectie is twee jaar geleden door de fabrikant opgezet om externe ontwerpers te laten experimenteren met verschillende technieken en materialen. Zo gebruikte de eerste gastontwerpers Hugo Zumbühl en Peter Birsfelder materialen als papier, wol, gerecycled vilt, rubber en dierenhuiden. 

Häberli’s motto bij het ontwerpen was ‘verbinden en verlengen’. Wol werd machinaal vervilt tot er rollen ontstonden met een breedte van 1.60 meter. De uitdaging was de beperkingen van dit formaat te benutten. Om de delen aan elkaar te verbinden, gebruikte de ontwerper riemen, ritsen en haken. Deze zijn zowel functioneel als decoratief. Het ronde kleed Salim is geïnspireerd op het kanten papiertje onder een cake. Met computergestuurde lasermachines liet Häberli in de ronde kleden Salim een decoratief patroon van gaten aanbrengen. De ‘verbrande’ randen van de gaten hebben een andere kleur dan de kleden zelf.  

www.ruckstuhl.com

www.ruckstuhl-nl@ruckstuhl.com

Reageer op dit artikel