nieuws

Product interieur – Loungen in de badkamer

Geen categorie

Ontwerper René Holten tekende zijn eerste badkamercollectie voor het Nederlandse sanitairmerk Clou, vandaar dat de serie First werd gedoopt.

Product interieur – Loungen in de badkamer

Met een ligbad, wastafels, fontein, toilet, bidet en meubels is dit een zo volledig mogelijk badkamerconcept. Kenmerkend voor First is de bijzondere mix van materialen, waaronder het nieuwe materiaal Cristal Plant, het zogenoemde Mineral Marmer en robuust cortenstaal. Holten completeerde de collectie met een bijpassende chaise longue en hocker.
Tijdens de Biënnale Interieur in Kortrijk werd deze collectie aan het publiek gepresenteerd. Holten toonde daar ook de accessoirelijn Slim, even eenvoudig als ingenieus. De serie bestaat onder andere uit een eenvoudig vormgegeven handdoekring, tandenborstelhouders, een vergrootspiegel voor plafondmontage, toiletborstelgarnituren en zeepdispensers in geborsteld roestvast staal. 

Naast de designsifon Suk, ontwierp Holten ook de MiniSuk, speciaal voor compacte toiletfonteinen. Dankzij de uitgebalanceerde organische vormgeving hoeven deze sifons niet met een kap aan het zicht te worden onttrokken. De MiniSuk is er in gepolijst en geborsteld roestvast staal.

Tenslotte tekende Holten ook voor een serie cadeauartikelen en sanitairaccessoires genaamd Sjokker, die toiletborstelgarnituren, make-up- en scheerspiegels en zeepdispensers omvat in speciaal ontworpen cadeauverpakkingen. Nieuw is de kleinere zeepdispenser van 125 cc; speciaal voor fonteinen. Leverbaar als wandmodel en als (vrij)staand model.

www.clou.nl

Reageer op dit artikel