nieuws

Marike wint twee iF Design Awards

Geen categorie

Voor ontwerpster Marike Andeweg begon 2007 erg goed: voor twee van haar sanitaircollecties ontving zij een iF Design Award.

Marike wint twee iF Design Awards

De C7-collectie viel als eerste in de prijzen. Deze wordt gekenmerkt door de organisch in elkaar overvloeiende wastafel en het plateau. De C7 wastafel kan los worden geplaatst of worden gecombineerd met een plateau aan één of beide zijdes, waardoor er extra ruimte is voor badkameraccessoires. 

De wastafels zijn vervaardigd uit het materiaal Cristalplant en zijn verkrijgbaar in wit. De tweede Design Award ging naar de ADD-collectie. Deze minimalistische badkameraccessoires, waaronder handdoekhaakjes en planchets, van blank, zwart en goud geanodiseerd aluminium, bieden grafisch veel mogelijkheden. Dankzij de verschillende lengtematen van de planken kunnen er diverse composities worden gemaakt. Bij het ontwerp stond eenvoud voorop, zo is bijvoorbeeld de bevestiging niet zichtbaar. 

De overige Awards gingen naar Fabrique voor de modulaire geluidsschermen langs de snelweg en voor de beveiligingscamera’s van de NS. Philips Design kreeg twee onderscheidingen voor het interieurdesign van het Singapore Learning Centre en voor de lamp Koffer2 Roadling. npk industrial design  kreeg een prijs voor de mobiele biertap Xtreme Draught.  

www.marike.net
www.ifdesign.de

Reageer op dit artikel