nieuws

Product techniek – Toolkit Slimbouwen

Geen categorie

De Toolkit Slimbouwen heeft als doel om meer sturing te geven aan het ontwerpproces en om het Slimbouwen in de praktijk te brengen. Slimbouwen is een strategie die is gericht op het ontrafelen en herordenen van het bouwproces.

Product techniek – Toolkit Slimbouwen

Ze is met name gericht op het ontkoppelen en heronderbrengen van leidingen. Door die ontkoppeling is het mogelijk het bouwproces te ontleden in bouwdeel gekoppelde subprocessen, zoals het casco, de gevel, de installaties en de inbouw. Om slim te kunnen bouwen is het belangrijk dat in de vroege fase van het ontwerpproces weloverwogen   keuzes worden gemaakt. Door vroeg in het ontwerpstadium aan tafel te zitten met bouwpartners van diverse disciplines, ontstaat een ontwerp waarbij de bouwdelen beter op elkaar zijn afgestemd en waardoor voordelen zijn te behalen.

www.slimbouwen.nl

Reageer op dit artikel