nieuws

Product interieur – Zwevend bed

Geen categorie

Conventionele meubelen staan in contact met de aarde door zwaartekracht. Floating Bed trotseert deze oerkracht en zweeft. Vier dunne staalkabeltjes houden het object bewegingsloos op z’n plaats en vormen het enige contact met de grond.

Product interieur – Zwevend bed

Floating Bed is een project van de architect Janjaap Ruijssenaars, dat hij presenteerde op 100% Design in Rotterdam. Het bed kan door innovatief gebruik van magneetmateriaal 900 kilo dragen. Dit maakt het object niet alleen geschikt als bed, maar ook als sofa, Japanse eettafel, display voor producten of als ondergrond voor een zwevend paviljoen. 

Ruijssenaars werkte de afgelopen zes jaar in samenwerking met verschillende partijen aan de ontwikkeling ervan. Het magnetisch veld boven op Floating Bed is verwaarloosbaar klein, waardoor bijvoorbeeld bankpasjes niet in gevaar zijn. 

Ruijssenaars is oprichter van Universe Architecture. Zijn werk begeeft zich op het snijvlak van architectuur, stedenbouw en design. Door deze drie gebieden op elkaar te laten reflecteren, ontstaan nieuwe ideeën en vormen, waarvan het Floating Bed een voorbeeld is.

www.UniverseArchitecture.com

Reageer op dit artikel