nieuws

Product interieur – Lichtsysteem met intelligent organisatietalent

Geen categorie

Emotion Touch van Zumtobel is een sturings- en bedieningselement in één, waarmee met een enkele aanraking licht kan worden aangepast en variabele lichtsferen kunnen worden gecreëerd. Bovendien claimt Zumtobel met dit lichtmanagementsysteem dankzij de integratie van daglicht en aanwezigheidssensoren energie te besparen.

Product interieur – Lichtsysteem met intelligent organisatietalent

Op de bedieningsinterface van Emotion Touch zijn alle dagelijks benodigde functies in een oogopslag zichtbaar. Wisselende sterktes, tijdssturing en kleurscenario’skunnen via de begrijpelijke digitale display met een vingerdruk worden opgeslagen en weer opgeroepen. Ook de planning en installatie van het systeem zijn volgens Zumtobel net zo gemakkelijk. 

Voor interieurprojecten is dit systeem bijzonder geschikt, omdat hiermee direct kan worden ingesprongen op bijvoorbeeld gewijzigde productpresentatie in een winkel, gewijzigde productieprocessen in een bedrijf of verschillende visuele taken op kantoor – van beeldschermwerk over een gesprek met de klant tot een beamerpresentatie. Daarbij is de lichtwerking naar keuze via de RGB-kleurmenging of via het mengen van verschillend witte lichtkleuren individueel in te stellen. 

Ook bezit Emotion Touch een zogenaamde Motivation Cycle, dat met zijn biodynamische lichtsturing het natuurlijke ritme van de mens zou ondersteunen. Oftewel: ’s ochtends fel en helder licht, ’s middags intervallen met een verhoogde lichtintensiteit om eventuele prestatiedips te overbruggen en voor ’s avonds wat warmer en zachter licht. Er zijn maximaal zestien programmeerbare sferen en één enkele stuurleiding voedt zowel het lichtmanagement als het noodlicht. 

www.zumtobel.com/emotion

Reageer op dit artikel