nieuws

Oplevering – The Suite in Hotel Okura grootste binnen de Benelux

Geen categorie

In november 2004 begon het Okura Hotel in Amsterdam met een ingrijpende verbouwing van de hotelkamers. De nieuwe kamers zijn aanzienlijk vergroot en zijn daarmee de grootste standaard hotel- en badkamers van alle vijfsterrenhotels in Amsterdam. Het paradepaardje van het Okura is toch wel The Suite, de grootste (485 vierkante meter) en meest luxueuze suite van –naar eigen zeggen- de gehele Benelux.

Oplevering – The Suite in Hotel Okura grootste binnen de Benelux

Voor de bouw hiervan is 2,3 miljoen euro geïnvesteerd. 

‘Ontwerp een van de meest magnifieke en complete, maar toch ook ingetogen suites van Europa’, was de opdracht voor het Londense architectenbureau RPW. Zij verdeelden The Suite over twee verdiepingen, die een oase van ruimte, warmte en luxe zijn geworden en een oogstrelende omgeving die alle zintuigen wil prikkelen. 

De marmeren vloeren, het zijden behang, de rijke stoffencombinaties en het warme kleurenpalet zijn slechts enkele opvallende kenmerken. De centrale ontvangstruimte van The Suite is voorzien van een 3,5 meter hoge kroonluchter van fiberglas. Aangrenzend bevinden zich twee rijk gedecoreerde lounges, die, net als de eetkamer, een fraai uitzicht over Amsterdam bieden. Via de glazen trap met ledverlichting komt men in de twee ‘master bedrooms’ The Cullinan en The Excelsior. De badkamers zijn allebei anders; de één heeft een overloopbad met een chromatherapie-installatie en de ander een ovaalvormig ligbad. Beide hebben een schelpvormige doucheruimte met uitzicht over de stad. 

Daarnaast heeft The Suite nog een privé-bioscoop die plaats biedt aan twaalf gasten. Deze zeer luxe uitgevoerde ruimte is ook uitermate geschikt voor exclusieve presentaties en videoconferencing. 

De gast kan door middel van een centraal besturingssysteem de verlichting, de beveiliging en de temperatuur in The Suite regelen.

www.okura.nl

Reageer op dit artikel