nieuws

Oplevering – Nieuwe vleugel voor het Vredespaleis

Geen categorie

Het Vredespaleis in Den Haag heeft een nieuw academiegebouw. Het ontwerp van het Engels-Duitse architectenduo Michael Wilford en Wiford Schupp Architekten is mede uitgewerkt door bd architectuur. De opdrachtgever is de eigenaar van het gebouw, de Carnegie-stichting.

Oplevering – Nieuwe vleugel voor het Vredespaleis

Het academiegebouw van circa zevenduizend vierkante meter vervangt zijn kleinere voorganger en biedt onderdak aan een bibliotheek, foyer, conferentieruimte, boekendepot en kantoor. De nieuwe vleugel wordt gekenmerkt door drie geometrische vormen: een rechthoek, driehoek en ovaal. In het ovaal is het auditorium met 350 stoelen geplaatst. Het boekendepot bevindt zich in de rechthoek, waar ook de kantoren en een foyer, die doorloopt over meerdere bouwlagen, zijn te vinden. De transparante driehoekige leeszaal is tevens de verbinding naar de historische bibliotheek van het Vredespaleis. Door de groeiende collectie boeken was deze klein geworden. Het boekendepot in de kelder onder de uitbreiding moet hiervoor uitkomst bieden.

De nieuwe uitbreiding zal naar verwachting een sterke impuls geven voor de verdere ontwikkeling van het uit 1930 daterende Vredespaleis als levend instituut voor vrede en internationaal recht. 

Reageer op dit artikel