nieuws

Nieuwe Nijmeegse stadswijk aan de Waal

Geen categorie

Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen heeft onlangs samen met projectpartner Rabo Vastgoed het masterplan Waalfront gespresenteerd.

Nieuwe Nijmeegse stadswijk aan de Waal

Atelier Zeinstra van der Pol, en Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten zijn verantwoordelijk voor de herinrichting van een 30 hectare metende gebied aan de Waaloever. Momenteel zijn hier hoofdzakelijk industriële bedrijven gehuisvest.

In het masterplan is plaats voor 2650 woningen, waarvan 40 procent in het goedkopere segment moet vallen, en 30.000 vierkante meter voorzieningen, waaronder winkels en recreatiemogelijkheden. Een nieuw aan te leggen dijk zal dienen als vervoersas. Er is veel ruimte voor groen. Het parkeren gebeurt ondergronds. Ook is rekening gehouden met de cultuurhistorie van de stad, zoals het Romeinse verleden en de vesting Fort Krayenhoff. 

Waalfront is onderdeel van Koers West, waarmee de gemeente Nijmegen de westkant van de stad nieuw leven in wil blazen. Het masterplan ligt de komende maanden ter inzage. In november neemt de gemeenteraad een besluit. De eerste werkzaamheden moeten in 2010 beginnen en naar verwachting zal het project in 2020 zijn voltooid.

www.nijmegen.nl
www.rabovastgoed.nl
www.zeinstravanderpol.nl
www.lodewijkbaljon.nl

Reageer op dit artikel