nieuws

Laagje voor laagje

Geen categorie

Twee jaar geleden maakte de Franse ontwerper Patrick Jouin furore met zijn meubelcollectie SOLID, die tot stand kwam dankzij de Rapid prototyping-techniek.

Laagje voor laagje

Hiermee is het mogelijk relatief snel een 3D prototype te maken van elk gewenst object, dat verrassende, bijna ‘onmogelijke’ ontwerpen oplevert. Een 3D CAD-document van het object wordt vertaald naar een computergestuurde machine, die materialen als vloeibare hars of geladen polyamide poeder laagje voor laagje opbouwt. De lagen worden gehard door middel van een laser.

Van 5 september tot en met 29 oktober presenteert Droog Design in Amsterdam een tentoonstelling van Jouin’s werk, waarin zijn ontwerp OneShot centraal staat. Deze inklapbare kruk is zonder draagas of zichtbare scharnieren vervaardigd. enkel zwaartekracht is nodig om de bundel van polyamide poten tot een krukje uit te vouwen. Ook zijn de stoelen C1 en C2 en het bijzet-tafeltje S1 te zien uit de SOLID-serie. 

Droog organiseerde tevens een seminar over de mogelijkheden van de techniek in de praktijk, in samenwerking met l’antenne de la Haye-Institut Français des Pays-Bas en de Premsela stichting. Op maandag 11 september vanaf 16 uur vinden er in Amsterdam voordrachten en een paneldiscussie plaats met Naomi Kampfer van het Belgische bedrijf Materialise, Patrick Jouin, Janne Kyttanen (Freedom of Creation) en moderator Gijs Bakker. 

www.droogdesign.nl

Reageer op dit artikel