nieuws

Dudok voor beginners

Geen categorie

In Hilversum wordt de herinnering aan de Dudokwoningen levend gehouden door de plattegronden hiervan op een kinderspeelplein uit te zetten.

Dudok voor beginners

De woningen rond het Van ’t Hoffplein zijn recentelijk gesloopt en onder het motto ‘Dudok revisited’ weer opgebouwd. Ontwerper Hans Venhuizen paste het speelplein aan en bracht de woningplattegronden op ware grootte op het plein aan. 

In het ontwerp staan de zitbanken en de lampen in woonkamers, hangt de schommel ‘tussen de schuifdeuren’, staan de vuilnisbakken in de keuken en begint de glijbaan in het trappenhuis. De plattegronden bieden aanleiding voor spel en bewaren daarbij iets van de architectuur van Dudok in zijn oorspronkelijke omgeving. Zo wordt het speelplein een feite een ‘Dudok voor beginners’. 

Het speelplein is overdag open voor ouders met kinderen tot en met acht jaar en is toegankelijk via een hek aan het Van ’t Hoffplein. Het ontwerp van dit hek is geënt op een van de mooiste door Dudok ontworpen hekken, die bij de Noorder Begraafplaats in Hilversum.

www.bureauvenhuizen.com

Reageer op dit artikel