nieuws

Tom Dixon geeft vijfhonderd designstoelen weg

Geen categorie

De Britse ontwerper Tom Dixon heeft aangekondigd in september Trafalgar Square vol te zetten met vijfhonderd exemplaren van een door hem ontworpen nieuwe stoel, die hij vervolgens gratis zal weggeven. Zijn weggeefactie vindt plaats tijdens het jaarlijkse 100% Design-festival in de Britse hoofdstad en is bedoeld om design bereikbaar te maken voor alle Londenaren.

Tom Dixon geeft vijfhonderd designstoelen weg

Om zijn weggeefactie mogelijk te maken, heeft Dixon het Britse bedrijf EPS Packaging Group in de armgenomen. Zij zijn internationaal bekend om hun verpakkingsmaterialen van plastic en piepschuim. De designer ziet in de samenwerking een unieke mogelijkheid om zoveel mogelijk meubelen tegen een lage prijs te produceren, zodat iedereen een van zijn ontwerpen kan bezitten. EPS werkt mee in de hoop dat meer ontwerpers van hun materialen gebruik gaan maken. 

De stoelen staan op Trafalgar Square zolang 100% Design duurt, van 21 tot en met 24 september. Wanneer de ‘Chair Grab’ precies zal plaatsvinden, wordt door de organisatie van 100% East aangekondigd vlak voor de designbeurs van start gaat. 

www.tomdixon.net

www.100percenteast.co.uk

Reageer op dit artikel